Vision och hållbarhet

Hos oss på Argana är vi inte bara engagerade i att tillhandahålla högkvalitativa hud & hårvårdsprodukter, utan vi är också fast beslutna att vara en hållbar aktör inom skönhetsbranschen.

Vi tror på att vara transparenta och ärliga i allt vi gör, från att välja hållbara ingredienser till att erbjuda våra produkter till överkomliga priser utan att kompromissa med kvalitetén.
Vi är stolta över att våra produkter är utvecklade med den senaste tekniken. Vi är extra stolta över att våra produkter innehåller de bästa ingredienserna där vi lägger stor vikt på att det ska vara naturliga och miljövänliga ingredienser. Vi tror och jobbar mot att våra produkter ska vara tillgängliga för alla, oavsett budget. Vi strävar efter att vara inkluderande och relevanta för våra kunder. Oavsett bakgrund eller behov. Vi är fast beslutna att främja välbefinnande, symbios och balans för våra kunder genom att erbjuda holistiska och högkvalitativa hud & hårvårdsprodukter.

Att upprätthålla en hög standard när det gäller kvalitet och service är självklart för oss på Argana.
Vårt engagemang för hållbarhet är en integrerad del av allt vi gör. Vi arbetar hårt för att minimera vårt klimatavtryck på jorden genom att hitta nya hållbara lösningar för våra produkter, paketering och leverans från Marocko och hem till våra kunder.

Vi är stolta över att mer än 80% av våra produkter är eko-certifierade och fria från kemikalier. Dessutom är 100% av våra plastprodukter återvinningsbara eller förnybara. Vi är fast beslutna att fortsätta minska vår glasproduktion genom att öka vårt sortiment av påfyllningsbara produkter (refills) med målet att halvera glasproduktionen senast 2030. Vi arbetar aktivt att främja jämställdhet genom att samarbeta med kvinnokooperativ i Marocko för att odla och skörda våra råvaror.

Vi säkerställer att våra leverantörer och kooperativt anställda har goda arbetsvillkor och arbetsförhållande genom kontinuerliga möten och besök. Genom att kommunicera vårt hållbarhetsarbete via vår hemsida och sociala medier hoppas vi också att inspirera andra, privatpersoner som företag att agera på samma vis. Ett utav våra senaste satsningar där varje leverans från vår leverantör ska resultera plantering av nya arganträd är något som står oss nära hjärtat och en stor prioritering.  
Vi är väldigt stolta över vårt samarbete med kvinnokooperativet i Marocko som odlar och skördar våra råvaror. Genom att enbart samarbeta med dessa kooperativ kan vi garantera att kvinnorna som arbetar med produktionen av arganolja har marknadsmässiga löner och följer alla lagar för medarbetare. Inklusive rätt till ledighet, max antal timmar att arbeta per dag. 

Vi tror det är viktigt och direkt avgörande att främja jämställdhet och stödja kvinnor i arbetslivet. Detta är en av anledningarna till att vi valt att arbeta med kvinnokooperativ. Vi är stolta över att kunna säkerställa goda arbetsvillkor för alla involverade i produktionen av våra produkter. 

Argana är ett svenskt familjeföretag som grundades år 2019 med en passion för att skapa ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Vår vision är att erbjuda naturlig hudvård för alla, oavsett bakgrund, och skapa en känsla av naturlig skönhet som sträcker sig över gränser.

Vi är ödmjukt tacksamma för möjligheten att producera våra produkter under förhållanden som strävar efter att inte bara vara bra, utan som aktivt främjar en positiv och hållbar arbetsmiljö. Vi är djupt övertygade om att en sund och stöttande arbetsplats inte bara är avgörande för att skapa kvalitetsprodukter, utan också för att främja välbefinnandet och engagemanget hos de människor som är hjärtat och själen i varje produkt vi skapar. Genom att prioritera en trygg och respektfull arbetsmiljö tror vi att vi kan inte bara gynna våra kunder med högkvalitativa produkter, utan också bidra till det växande välbefinnandet hos dem som arbetar bakom kulisserna, vars hängivenhet och engagemang är grundläggande för vår framgång.

På Argana tror vi på principen "Less is more." Vi strävar efter att erbjuda rena, effektiva skönhetsprodukter utan onödiga tillsatser för att förenkla din skönhetsrutin. Genom att erbjuda det bästa från naturen vill vi inspirera till en hållbar livsstil utan kompromisser. Vi tror på att minska komplexiteten i skönhetsvården samtidigt som vi uppmuntrar till att respektera och bevara naturen. Hos Argana är vår vision att bli en drivkraft för en balanserad och hållbar livsstil.

Vår passion sträcker sig bortom att bara erbjuda produkter. Vi vill att våra kunder ska känna sig som sina egna ideal. Argana är inte bara ett varumärke, det är en livsstil där varje individ kan omfamna sin naturliga skönhet och känna sig självsäker i sin egen hud.

Vi hjälper dig skapa ett band med naturen som blommar runt omkring dig. där naturlig skönhet och hållbarhet går hand i hand för att skapa en vackrare värld för oss alla.