JAG BEHÖVER MIN SKÖNHETSSÖMN

JAG BEHÖVER MIN SKÖNHETSSÖMN

 

 

Vi alla har någon gång hört meningen “Jag behöver min skönhetssömn” och det är för att en balanserad sömnrutin har så många egenskaper för din hys hälsa och hur den ser ut.

I denna artikel kommer vi att prata om varför du behöver värdera din sömn lika mycket som du värderar dina hudvårdsprodukter, för utan en bra sömnrutin är en hudvårdsrutin oviktig.

 

     1. FUKTNIVÅERNA I KROPPEN BALANSERAS UT NÄR DU SOVER


Att sova tillräckligt på natten kan hjälpa din kropp att reglera och omfördela kroppens och hudens vatteninnehåll, inklusive att se till att ditt ansikte är optimalt återfuktning. Om du någonsin har haft sömnlöshet kanske du har märkt att din hud blev tråkig, matt eller torr dagen efter. Få tillräckligt med sömn dagligen för att förhindra det.

 

      2. MINDRE MÖRKARINGAR


När du inte får tillräckligt med sömn kan blodkärlen under den tunna huden i ögat expandera och orsaka att vätska dröjer kvar, vilket gör att dina ögon får det välkända, mycket fruktade mörkare eller svullna utseendet. Få tillräckligt med sömn för att förhindra mörkaringar, håll dig återfuktad och sov om möjligt med huvudet något upphöjt för att minska extra vätskepool under ögonen.

 

      3. BLODCIRKULATIONEN ÖKAR NÄR DU SOVER


Din kropp behöver tillräcklig med blodtillförsel för att leverera alla nödvändiga syrer och näringsämnen till området, inklusive ditt ansikte. När du sover utvidgas blodkärlen i ansiktet, vilket möjliggör mer blodflöde än under dagen. Och det är detta förbättrade blodflöde som hjälper dig att se fräsch och rosig ut på morgonen.

 

       4. MER KOLLAGEN PRODUCERAS


Kollagen är en superviktig hudkomponent som ger huden sin elasticitet och studs, vilket betyder att ju mer kollagen du har i huden, desto färre rynkor bildas. När du sover ökar den naturliga produktionen av kollagenfibrerna. Dessutom kan du minska stress på din hud genom att få sömn av hög kvalitet för att förhindra nedbrytning av ditt befintliga kollagen.Du trodde vi var färdiga? Här är fler tips på att utöka din skönhetsömn!


  • Använd silkesörngott och lakan när du sover
  • Lyft ditt huvud och försök att sova på ryggen
  • Undvik koffein, nikotin och alkohol före sänggåendet
  • Se till att rummet är helt mörkt på natten
  • Drick mycket vatten innan sängen
  • Minimera användningen av elektroniska enheter före sänggåendet eller använd ett filter för blått ljus
  • Ta ett varmt bad eller dusch på innan du lägger dig
  • Sikta på att få 7-9 timmar sömn
  • Sov och vakna vid samma tid varje dag
  • Tvätta ansiktet före sänggåendet och applicera dina favorit ARGANA produkter

Argana är ett svenskt familjeföretag som grundades år 2019 med en passion för att skapa ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Vår vision är att erbjuda naturlig hudvård för alla, oavsett bakgrund, och skapa en känsla av naturlig skönhet som sträcker sig över gränser.

Vi är ödmjukt tacksamma för möjligheten att producera våra produkter under förhållanden som strävar efter att inte bara vara bra, utan som aktivt främjar en positiv och hållbar arbetsmiljö. Vi är djupt övertygade om att en sund och stöttande arbetsplats inte bara är avgörande för att skapa kvalitetsprodukter, utan också för att främja välbefinnandet och engagemanget hos de människor som är hjärtat och själen i varje produkt vi skapar. Genom att prioritera en trygg och respektfull arbetsmiljö tror vi att vi kan inte bara gynna våra kunder med högkvalitativa produkter, utan också bidra till det växande välbefinnandet hos dem som arbetar bakom kulisserna, vars hängivenhet och engagemang är grundläggande för vår framgång.

På Argana tror vi på principen "Less is more." Vi strävar efter att erbjuda rena, effektiva skönhetsprodukter utan onödiga tillsatser för att förenkla din skönhetsrutin. Genom att erbjuda det bästa från naturen vill vi inspirera till en hållbar livsstil utan kompromisser. Vi tror på att minska komplexiteten i skönhetsvården samtidigt som vi uppmuntrar till att respektera och bevara naturen. Hos Argana är vår vision att bli en drivkraft för en balanserad och hållbar livsstil.

Vår passion sträcker sig bortom att bara erbjuda produkter. Vi vill att våra kunder ska känna sig som sina egna ideal. Argana är inte bara ett varumärke, det är en livsstil där varje individ kan omfamna sin naturliga skönhet och känna sig självsäker i sin egen hud.

Vi hjälper dig skapa ett band med naturen som blommar runt omkring dig. där naturlig skönhet och hållbarhet går hand i hand för att skapa en vackrare värld för oss alla.