VAD INNEBÄR KOMEDOGEN?

VAD INNEBÄR KOMEDOGEN?

Komedogenisk - uttalas oftast (ko-med-do-jen-isk). När du arbetar med hudvårdsprodukter hittar du många ingredienser som kan orsaka eller förvärra akne benägen hud.

Alla sådana ingredienser som faktiskt kan "orsaka" akne kallas komedogenisk. Alla vi som kämpar med akne-benägen hud vill hålla oss så långt som möjligt borta från alla ingredienser som faller inom denna kategori. För din bekvämlighet har vi sammanställt en lista med många vanliga ingredienser inklusive komedogen oljor som kan finnas i din hudvård just nu!

Gå igenom ingredienslistan och se om du använder något som kan bidra till besvären.

 

0 - Kommer inte att täppa till porerna 

1 - Låg sannolikhet

2 - Måttligt låg 

3 - Måttlig 

4 - Ganska högt 

5 - Hög sannolikhet att det täcker porerna 

 

Om du är benägen för akne, vill du börja med att hålla fast vid produkter / ingredienser som övervägande är 0, 1 och 2. De tre kan vara ok om det är en produkt du sköljer av eller som inte stör dig personligen. *Det här är betyg, inte hårda och fasta lagar! Allas hud kommer att reagera annorlunda.

Vissa människor kan använda ingredienser som ligger på siffran 4 på komedogen skalan och inte ha några problem alls. När du börjar lära dig vad din hud gillar bäst, kommer din hudvårdshopping att förenklas betydligt. Kom ihåg att gå framåt, testa aldrig mer än en ny produkt åt gången på din hud. Det kan ta flera veckor för en "problem" ingrediens att börja visa fläckar på huden.

Du kommer att vilja ge det minst fyra veckor innan du lägger till en annan produkt i din behandling för testning. Om du inte gör det kan du komma att skylla på fel produkt för dina problem. Glöm inte, ingen produkt kan orsaka en finne övernatt! Finnar tar 4-6 veckor att bilda och nå ytan. Det enda du kan se med en enda applikation är en irritation eller en allergisk reaktion. Det bästa rådet vi kan ge dig är detta. När du hittar produkter som fungerar för dig, håll fast vid den!

Tillbaka till blogg

3 kommentarer

] Unudilis vvw.ckse.argana.se.viq.rv http://slkjfdf.net/

ugomeficer

] Ohutir fyg.hzop.argana.se.uax.do http://slkjfdf.net/

bafakafanig

] Avelig ecn.vmyh.argana.se.fjb.sg http://slkjfdf.net/

ukepocucu

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.